Pojišťovna MetLife podpořila projekt Na kole dětem 150 000 Kč

Pojišťovna MetLife podpořila dvanáctý ročník dobročinného projektu Na kole dětem částkou 150 000 Kč. Etapová cyklojízda (cyklotour) napříč republikou odstartuje 2. června 2021 v Hlučíně, odkud se peloton cyklistů v deseti etapách a se zastávkami ve vybraných městech přesune do Lanškrouna. Cílem je získat finanční prostředky na podporu onkologicky nemocných dětí. MetLife tento projekt podporuje pravidelně už od roku 2014.

„Vzhledem k situaci okolo pandemie Covid-19 se projekt nemohl v loňském roce uskutečnit. O to víc nás těší, že letos se ho uspořádat podaří, byť pochopitelně v poupravené podobě a za přísných hygienických opatření. Zřejmě nebude možné, aby se široká veřejnost mohla připojit přímo do pelotonu, určitě však uvítáme, pokud se lidé rozhodnou individuálně po své ose ujet část trasy a následně přispět konkrétní částkou na účet nadačního fondu Na kole dětem,“ vysvětluje Josef Zimovčák, vedoucí projektu Na kole dětem a pojišťovací zprostředkovatel pojišťovny MetLife. „Začít jezdit na vysokém kole pro mě bylo osobní výzvou, pokořil jsem na něm spoustu rekordů a zdolal četné závody. Teprve postupně mi však došlo, že za všechno, co jsem mohl dokázat, vděčím především svému zdraví. Bohužel ne všichni mají takové štěstí a zvlášť děti, kterým do života vstoupí onkologické onemocnění, se musí popasovat se soupeřem, který je nelítostný a velmi zrádný. Tyto děti jsou pro mě skutečnými hrdiny a právě proto je pro mě ctí, že se mohu postavit do čela pelotonu lidí, kteří jim stejně jako já chtějí pomoct,“ dodává Josef Zimovčák. 

Cyklotour odstartuje 2. června v Hlučíně, odkud Josef Zimovčák na svém historickém velocipédu v doprovodu partnerů a sponzorů, včetně chirurga Pavla Pafka a kardiochirurga Jana Pirka, vyrazí na 1 264 km dlouhou trasu napříč republikou. Jízda je rozdělena do deseti etap, z nichž nejkratší měří 73 km a nejdelší 148 km. Počítá se s 61 zastávkami například v Ostravě, Luhačovicích, Jindřichově Hradci či Praze. Cyklotour projede celkem 329 obcí a bude zakončena 12. června v Lanškrouně. Prostředky pro onkologicky nemocné děti jsou získávány z uhrazeného startovného přihlášených účastníku a prostřednictvím sponzorských příspěvků nadačnímu fondu Na kole dětem.

„Projekt Na kole dětem podporujeme dlouhodobě, a velmi nás proto těší, že i letos můžeme nadačnímu fondu přispět významnou finanční částkou. I přes přetrvávající pandemickou situaci věřím, že se podaří tour úspěšně zrealizovat a všichni se spojíme, abychom podpořili dobrou věc,“ uvádí Milan Drdoš, Marketing and Communication Head pojišťovny MetLife.

Krom hlavní cyklotour se po celý rok koná řada doprovodných akcí, jichž se mohou lidé zúčastnit a přispět tak na léčbu onkologicky nemocných dětí. Podrobný harmonogram je k nalezení na webových stránkách projektu.

O společnosti MetLife

Pojišťovna MetLife (MetLife Europe d.a.c.) nabízí své služby v České republice od roku 1992. Dlouhodobě se umisťuje v žebříčku top deseti nejvyužívanějších pojišťoven v oblasti životního pojištění. MetLife Europe d.a.c. je dceřinou společností MetLife, Inc., která vznikla již v roce 1868 a v současnosti spravuje pojistky 100 milionů klientů ve více než 40 zemích světa. Široká produktová nabídka zahrnuje zejména investiční životní pojištění, úrazové pojištění, speciální druhy pojištění pro ženy nebo děti či zaměstnanecké benefity.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.
Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1